Bra att veta

Betalning

Betalning för platsen sker i samband med bokningen. Anmälan är bindande och återbetalning av bokningsavgiften är inte möjlig.

Bokningen är giltig endast efter betalning. (Betalningen sköts av Bolander Gruppen AB.)

Vi hanterar inga kontanter.

Vad får jag sälja?

Gamla prylar, såklart! Till loppisen är begagnade saker, kläder etc välkommet, dock ej nya varor. Ej heller mat & dryck eller saker som är olagliga eller kan vara stötande. Skolklasser är välkomna på samma sätt som övriga försäljare.

Ditt loppisbord är din affär för dagen och du kan själv påverka hur mycket du säljer. Har du mycket prylar och "bra" prylar kan du också sälja rejält.

  • Teknik, böcker, prylar, hobbyartiklar, smycken, verktyg, pryttlar, porslin, kläder och leksaker är sådant som vanligtvis säljs.
  • Ju mer du har med dig, desto mer kan du också sälja. Det gör inget om inte allt får plats på bordet till en början. I takt med att du säljer prylar fyller du på med nytt. På så sätt bibehåller du intresset för ditt bord. Många pryltokiga loppisbesökare spenderar timmar på loppisen.
  • Pryd gärna ditt bord med en duk och lägg upp prylarna så att de kommer till sin rätt.
  • Förknippar du loppis med skräp? Tänk om! Ingen vill köpa söndriga eller smutsiga kläder eller prylar.
  • Bara för att du säljer begagnade prylar behöver du inte ge efter för skambud.
  • På loppisar är kontanter fortfarande vanligt så tänk på att ha med dig en liten växelkassa. De flesta har tagit ut pengar inför loppisen och kommer med sedlar. Bäst är att ha pengarna i en midjeväska eller en handväska som du hela tiden bär på dig. På så sätt har du hela tiden koll på dina pengar. Det är också en fördel om du kan ta emot betalning via mobilen t ex swisch vilket många föredrar idag.
  • Att få en påse att bära i eller omtåliga saker inslagna är uppskattat av kunderna.
  • Sist men inte minst: Se till att ha riktigt skoj under dagen - en glad prick är också den allra bästa säljaren!

Bordsplacering

Alla bord placeras in på loppisytan efterhand som anmälningar kommer in.

Bordsplacering kommer i separat mejl ca 4 dagar innan loppisen. Saknar du bekräftelse- och bordsplacering, kolla först din skräpkorg. Annars mejla bjorn@fleamarket-vaxjo.se

Ytan

Bordets storlek som ingår i ytan är 180x80. Vill du ha mer bordsyta bokar du plats med två bord. Din övriga platsyta är till för t ex ställ för kläder eller liknande. En plats är 2 eller 4 meter bred mot kunden och 2 meter djup med bordet inräknad. Det innebär att ditt lager är under bordet samt 1,20 bakom.

Egna klädställ är tillåtet att ställa upp på den bokade ytan. För den som vill vara lite bekväm finns ställ att hyra till.

Bord & ställning som bokas kommer att vara utplacerade vid din ankomst.

In & utlastning

När du kommer till loppisen möts du upp av personal som visar vart du skall ta vägen. Som utställare får du även en badge som visar att du är just utställare. Inlastning sker från kl 07.30 och alla säljare skall vara klara till kl 10.00 när dörrarna öppnas. Alla fordon skall vara bortkörda och parkerade på andra sidan Hejaregatan när loppisen öppnar. Ingen utlastning innan loppisen stänger. När utlastning sker, vänligen ta med er alla saker. Tomma kartonger och skräp läggs på anvisad plats.

Ljud & säkerhet

Under öppettid ser vi till att inte ha höga volymer i lokalen. Det är inte tillåtet att spela musik vid eget bord, endast om en apparat skall testas vid försäljning. Skyltar, affischer, flaggor el liknande får inte sättas upp i eller utanför lokalen.

Under öppettiden finns personal & vakter i lokalen.